De Gortepappers

GortepapperSinds
Tom De Meyer (voorzitter)2002
Luk De Voght (secretaris)2003
Paul Van Gils1998
Griet Van Gils2004
Maarten Engels2006
Kristof Kenis2007
Wouter Vriends2013
Anke Joossen2015
Evelyn Van Looveren2015

De Gortepappers is de naam van de carnavalsvereniging van Wuustwezel. De naam komt van een soort pap die vroeger in Wuustwezel werd gegeten.

De eerste activiteiten werden georganiseerd in 1969. Toen vond namelijk voor de eerste keer kindercarnaval plaats. Het jaar daarna kwam er jeugdcarnaval bij. Nog later volwassenencarnaval, carnaval voor de derde leeftijd, carnaval zonder grenzen (voor gehandicapten en ziekenzorg), een carnavalstoet, het zingpaleis, Wezel ga zingen en het groot carnavalbal. Een aantal van de activiteiten zijn ondertussen reeds verdwenen door gebrek aan belangstelling. Kindercarnaval en jeugdcarnaval zijn echter steeds doorgegaan en zelfs de formule is nog ongeveer hetzelfde als in het begin. De Gortepappers hebben hun up en downs gekend. Er zijn jaren geweest dat de vereniging bestond uit slechts drie leden, toch gingen de feesten door. Nu zijn we weer met 9 Gortepappers: de raad van 9.

Het hoofddoel van kindercarnaval is een feest te organiseren waar alle kinderen echt van kunnen genieten. Kindercarnaval is daarom ook een groot feest waar ieder kind meefeest op zijn manier: verkleed of niet verkleed, dansen, zingen, gillen of gewoon kijken en genieten, het kan allemaal. Jeugdcarnaval is een van de weinige actiteiten waar alle jeugdvereningen van Wuustwezel aan meedoen. Het is een spelprogramma waar de jeugdverenigingen het tegen elkaar opnemen. Fair play staat hoog in het vaandel, maar ook genieten, zingen, dansen, supporteren en trachten te winnen… Daarnaast wordt nog het groot carnavalbal georganiseerd. De Gortepappers willen gewoon zorgen dat mensen zich amuseren, van klein naar groot. Zorgen dat ze alles vergeten en even uit de bol gaan. Het moet kunnen. Indien men daarbij nog wordt omringd door vele vrienden of andere verenigingen, des te leuker.