Jeugdcarnaval

Overzicht

Dit is een spel zonder grenzen waarbij de leden (ouder dan 12 jaar) van de verschillende jeugdverenigingen van Wuustwezel het tegen elkaar opnemen. We verwachten de jeugdverenigingen om 19u30 in de Godelievezaal (Achter d'Hoven 63, Wuustwezel). Het einde is voorzien rond 24u. De Gortepappers zorgen ervoor dat iedereen terug in Gooreind, Loenhout of Sterbos geraakt. Dit wordt verder afgesproken met de begeleiding van de jeugdvereniging en zij brengen u, de ouders, verder op de hoogte. Tot hier de praktische informatie.

De jeugdverenigingen komen verkleed in een thema, in de keuze hiervan zijn ze volledig vrij. Uiteraard worden hier punten op gegeven, voor creativiteit, originaliteit, samenhorigheid. In de loop van de avond worden er ongeveer 6 proeven gedaan. 1 daarvan moet van te voren voorbereid worden door de vereniging. Wat deze opdracht precies inhoud, wordt meegedeeld op een vergadering met de jeugdverenigingen. De andere proeven is voor iedereen een verrassing. Tussen de proeven door wordt er carnavalsmuziek gespeeld.

De bedoeling van de avond is om op een leuke, ludieke manier carnaval te vieren. Fair play staat hoog in het vaandel, maar ook genieten, zingen, dansen, supporteren en trachten te winnen. Het enige wat er te winnen valt is "eeuwige roem" voor een jeugdvereniging.